Hrvatski jedriličarski klub Siscia

Početna
O nama
Galerija
Kontakt

 
 

 

 

 

 

Hrvatski jedriličarski klub "Siscia" osnovan je u Sisku 17. lipnja 1992. godine sa ciljem promicanja jedriličarstva općenito, odgajanja novih generacija jedriličara u rekreativnom i natjecateljskom smislu te razvoju svijesti da je cijela Hrvatska pomorska zemlja.
U vlasništvu kluba je regatna jedrilica "Tea 2", kupljena sredstvima kluba, na kojoj su se učile i natjecale brojne posade jedriličara, članova kluba, sve do danas. "Tea 2" sudjeluje na brojnim regatama duž cijele naše obale, sa tradicionalno dobrim uspjesima.
Zahvaljujemo se Gradu Sisku na pokroviteljstvu svih dosadašnjih regata Sv. Kvirina. Posebna nam je čast prihvaćanje pokroviteljstva dosadašnjih regata od osnivanja Sisačke biskupije koja svojom ulogom promiče naš grad Sisak i našeg zaštitnika Sv. Kvirina, našeg biskupa i mučenika. Uz pomoć našeg gradonačelnika iz vremena osnivanja kluba gospodina Darka Pavlaka, uspostavili smo prve veze sa gradovima Krk, Punat i Zadar u čijem su se akvatoriju održale prve naše regate. Gradsko poglavarstvo grada Siska, na čelu s gospodinom Pavlakom dala je neprocjenjiv doprinos ovoj sportskoj, ali za Sisak kulturnoj i promotivnoj priredbi, ne samo u godini osnivanja nego kroz čitavo razdoblje njegovog mandata.
Posebno zahvaljujemo Jedriličarskom klubu "Uskok" iz Zadra, njegovom predsjedniku Edi Fanteli i današnjem predsjedniku Ivi Mustaću u čijim poslovnim prostorijama u zadnjih već više od 15 godina organiziramo našu regatu Sv. Kvirina.
Od 2009. u vlasništvu kluba je jedrilica "Gringo".
Predsjednik kluba je gosp. Miljenko Marinčić, tajnik gosp. Mato Brnardić i blagajnik gosp. Robert Paljuši
Gringo


Linkovi:

Zajednica tehničke kulture Grada Siska

                                                                                Copyright ©2006 JK Siscia. Sva prava pridržana.

                                                                                  webmaster: mail@hjk-siscia.hr